“Do t’kalojnë dhe ky kjahmet, në Shqipni ka ardhë Kosova, me ndihmu Nanën e vet”

27 Nëntor, 2019 - 9:34 am

Poezi nga Mark Deda.

Djepi bosh

Pse moj Hanë ti nuk mi zgjove,
Fmitë e mi që i mori gjumi .
Sa shpejt prehnit zot mi more,
Toka egër mi përkundi.

Sot derdh lot guri dhe deti,
Gjithë shqiptarëve zemra plasë .
N’pabesi , mallku tërmeti,
Gurët mbi fmi i ka përplasë.

Por Shqipnia s’thotë mbarova,
Do t’kalojnë dhe ky kjahmet .
Në Shqipni ka ardhë Kosova,
Me ndihmu Nanën e vet.

Do kalojnë dhe kto tërmete ,
Do vine ndoshta ndoj stuhi.
Por shqiptarët n’pes kontinente ,
Me ty janë gjithmonë Shqipni.

Të fundit

Të ngjajshme