Dua të kthehem në një det

29 Shtator, 2022 - 11:02 pm

Poezi nga Nazim Hikmet Ran
Shqipëroi: Alban Tartari

Dua të kthehem në një det!
Në pasqyrën e blujtë të ujërave,
Dua të dukem i tëri vetë.

Dua të kthehem në det!
Anijet ikin agimeve të bardha,
Anijet ikin!
Dhe halli si mbush velat e shtrira bardhoshe.
Në anije jeta ime një ditë të jetë
Mjafton të bëj një “nobet”.
Dhe meqë një ditë patjetër vdekja do vijë,
Unë si një dritë që perëndon në ujë,
Në këto ujera dua të kthehem!

Dua të kthehem në një det!
Dua të kthehem në një det!

1927./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme