Duaje ëndrrën tënde

16 Nëntor, 2022 - 5:00 pm

Poezi nga Ezra Pound

Me dritë të shuar

Kthehu tek ëndrrat e vjetra

Që kjo bota jonë të mos humbë guximin

Me dritë të shuar

Duaje ëndrrën tënde
Duke përbuzur çdo dashuri inferiore,
Duaj erën
Dhe kujtohu këtu
Që vërtet vetëm ëndrrat mund të jenë

Prandaj, unë nisem në ëndërr, që të t’arrij.

1908./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme