‘Eh ç’liri që sjell një shpirt pa frerë’

1 Shkurt, 2022 - 5:31 pm

Poezi nga Emily Dickinson

Një libër

Hëngri e piu të vyerat fjalë,
Shpirti vigan i ishte bërë;
Harroi krejt se qe i varfër
Dhe se trupn’ e kish rërë.
E ky amanet flatrash ishte
Veç një libër, ditëve sterrë
Teksa vallëzonte. Eh ç’liri
Që sjell një shpirt pa frerë!

Përktheu: Edon Qesari / KultPlus.com

(Photo by Wendy Maeda/The Boston Globe via Getty Images)

Të fundit

Të ngjajshme