Gjithçka, gjithçka që kisha

8 Korrik, 2019 - 11:30 am

Karin Boye
Përktheu Qerim Raqi

Gjithçka, gjithçka që posedoja

e jotja ishte më shumë se imja

çdo gjë të bukur që dëshiroja

e jotja ishte, e jotja, e jotja

Me zë të lartë me ty flisja

sa ashkush në botë s’e di

Në rrugët e pafund

ti më ishe imja vetmi

Natën kur rrija zgjuar

dhe nuk mendoja asgjë

merrja frymë, ty të ndjeja, ty

Ti më ishe çdo gjë

E pajetë është jeta

kur ty më s’ të kamë

Bota një gëzhojë e madhe

pa bërthamë.

Të fundit

Të ngjajshme