Grueja nuk asht hyjni

29 Shkurt, 2024 - 10:53 am

Entela Tabaku

grueja nuk asht hyjni
asht njeri
si ti
me randësi ta kuptosh këtë
se ndryshe tërbohesh kur nuk t’i plotëson lutjet
dhe ia mallkon emnin a ma zi
grueja nuk asht lule
asht njeri
si ti
me randësi ta kuptosh këtë
se ndryshe tërbohesh kur nuk lulëzon e heshtun
dhe e shkul me rranjë e ma zi
grueja nuk asht as toka
as lumi
as rrezja
as qielli
vegimi
apo andrra
asht njeri
si ti
me randësi ta kuptosh këtë
se ndryshe tërbohesh kur mbushet me frymë
pin ujë
a shkon në banjo
dhe ia ban namin e zi
grueja mundet me t’u ba
gjithçka mundet me t’u ba
po vetëm po iu bane
edhe ti. / KultPlus.com

Të ngjajshme