Ka një mrekulli të vdekjes

23 Qershor, 2021 - 10:30 am

Poezi nga Moikom Zeqo

Ka një mrekulli të vdekjes, të saktë

si ligjet kur trupat tanë do të shpërbëhen

në elemente të natyrës,

ndoshta do të takohemi si ujëra nëntokësore,

si humus e kripëra te rrënjët e një bime,

që ajo të lulëzojë e të hapi petale

e të mahnitë gjithçka me bukurinë anonime.

Do të na lulëzojë eshtërat…

Ajme! Po shpirtrat vallë?

Si krijesa ajri do të enden nëpër re,

përherë të dy ndarë dhe asnjëherë një! / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme