“Kujt i bëhet një e ligë, do përgjigjet me ligësi”

16 Dhjetor, 2020 - 7:39 pm

Poezi nga W.H. Auden

Unë dhe bota e dimë mirë

Se ç’nxë shkollave kjo vegjëli,

Kujt i bëhet një e ligë

Do përgjigjet me ligësi. (…)

Nëse nuk shohim se ku jemi,

Pyllit tërë hije – të përhumbur,

të vegjlit që i friken natës

e kurrë s’qenë të mirë a të lumtur./ KultPlus.com

Të ngjajshme