Kush e pa një fat të tillë, kur ishte një

2 Tetor, 2022 - 1:45 pm

Poezi nga Francesko Petrarka

Kush e pa një fat të tillë, kur një
të çiftit të syve që parashikoj më të bukur,
duke e parë atë në dhimbje të keqe dhe të errët,
erdhi drita që më bëri të sëmurë dhe bruno!
Kështu prishja e agjërimit përsëri
për të parë atë që provoj vetëm këtu,
Qielli dhe Dashuria ishin më pak të vështira për mua sot,
pa marrë parasysh sa numëroj dhe mbledh;
Epo, dielli me sy të djathtë (ose thënë më mirë)
ai e gjeti atë në mikpritjen time të djathtë
e keqja që më kënaq dhe nuk më ulçeron;
se, sikur të kishte krahë dhe gjykim,
pothuajse kometa ishte nga sfera e lartë;
dhe Mëshira për të arritur i dha atij tregues.
Kush e pa një fat të tillë kur një!/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme