Mbi shenjtërinë e çmendinës

18 Gusht, 2018 - 9:30 pm

Shpëtim Selmani

Le të shkoj në çmendinë dhe atë sa më shpejtë që të
Të jetë e mundur presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës,
Le të shkoj në çmendinë dhe atë sa më shpejtë që të jetë
E mundur cari rus bashkë me egërsirën e tij të frikshme,
Le të shkojnë në çmendinë të gjithë liderët politik
Të Ballkanit, këta hundëleshë që nuk dinë asgjë
Mbi dashurinë e njeriut të thjeshtë, bekuar nga pema,
Le të shkojnë të kapur dorë për dore drejt asaj
Porte, që e hapin duart e Zotit, sa pamje mallëngjyese,
Le të shkojë në çmendinë presidenti turk dhe nga aty
Le të formuloj një kërcënim të ri mbi popujt
E vegjël, një tjetër për bukurinë e pidhit dhe një për
Gishtin që futet në syrin e së vërtetës,
Le të shkojë në çmendinë presidenti sirian dhe
Në dhomën e tij trupat e dy fëmijëve të vrarë
Nga sulmet kimike, le të jetë i lumtur,
Le të shkojnë në çmendinë dhe nga aty
Le ta kuptojnë njëherë e mirë se
Çfarë ndiejnë lepujtë në pyll*.

*sipas Louis Ferdinand Celine./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme