Nata E Vitit Të Ri

31 Dhjetor, 2017 - 1:26 pm

Poezi e shkruar nga Xhevahir Spahiu.

O zemra ime, o vetmi,
të pimë sonte, gjithsesi.
Një mall, një dhembje dhemb atje
ku jemi dhe nuk jemi ne.
pas muresh kokë më kokë kurthojnë
harrimin e harrimit tonë.

Po qoftë në Dajt a Monparnas
një shishe vere të ndjek pas.
Sa vlen një gllenjkë e saj
nuk vlen
as fama, as froni që shkëlqen.
E tha s’e tha Omar Khajami,
stacioni i fundit: Varri i Bamit.

O zemra ime, o vetmi
të pimë sonte, gjithsesi. / KultPlus.com

Të ngjajshme