Në ëndërr

29 Shtator, 2018 - 1:34 pm

Poezi nga Egzon Krasniqi.

Ka kohë që jemi nda
Kemi uru njani-tjetrin
S’kam rresht së menduari për ty
E shpesh n’takimet me hanen
Ti ke qenë personazhi kryesor
Kështu si në shkrimet e mia
Hanen e kam pyt shpesh
Por përgjigje s’kam marr
A m’kujton edhe ti si unë
A ndoshta tash m’ke harru
E shpesh kam pyet veten
A thu a ka ndryshu
A është bërë më e bukur
A mos ndoshta ndarja e ka shkatërru
E sytë e mi kane dashttë me t’pa
Por më kot
U bë kohë që s’jemi pa
Të huaj ishim dikur
Të huaj mbetëm edhe sot
Por jo të harruar
Sonte në ëndërr më je shfaqur
E bukur si përherë
Më puthe
Më ringjalle ndjenjat
Dhe ike
Në fakt nuk di nëse ike ti apo ika unë
Ne u ndamë n’momentin kur hapa sytë
Më iku gjumi
Më iku ëndërra
Më ike edhe ti
Qe e kot të mbyllja syte më
E po të riktheshe sa herë mbylli sytë
Do i lutesha Zotit të bëhem i verbër
Së paku kështu do ishim bashkë
Në ëndërra..

Të fundit

Të ngjajshme