“Ne ishim shqiptarë edhe atëherë kur plumbi të rrëmbente djalin e lumenjtë kullonin gjak”

28 Nëntor, 2021 - 2:47 pm

Genc Prelvukaj është një nga emrat më të njohur të muzikës shqiptare.

Në këtë 28 Nëntor, jo të zakonshëm për shqiptarët ai ka krijuar disa vargje që emocionojnë dhe drithërojnë:

Ne ishim shqiptarë edhe atëherë

Kur të vetmin aleat kishim malet
Dhe këmisha na skuqej nga gjaku

Kur zia e bukës merrte jetë
E nga shtatë vëllëzër plakej një

Kur vdekja sillej përqark shtēpisë
Derisa shtëpitë griheshin nga zjarri

Kur foshnja rritej me vaj të nanës
E burrat lexonin mort në shpatull

Kur na helmonin krojet e kripën
Ditën që dasmorët vriteshin në pritë

Kur plumbi të rrëmbente djalin
E lumenjtë kullonin gjak
Kur shqiptar ishte vështirë të jesh. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme