займ на карту онлайн потребительский кредит

Në Mitrovicë iu lexua “Zanave”

Qershor 15, 2019 - 2:30 pm

Fondacioni Dhemetra organizoi një natë poetike nën titullin “Zanave” me çrast u lexuan poezi lirike të shkruara nga shkrimtarë mitrovicas duke filluar nga: Jakup Ceraja, Fahredin Gunga, Latif Berisha, Muhamed Kerveshi, Sabit Idrizi e Fazli Hajrizi.

Poezitë  dedikuar gruas, u lexuan nga gra të Mitrovicës si: Mevlude Skuroshi, Valdete Idrizi, Çamerie Ceraja, e Nora Prekazi Hoti.

Të pranishmit patën rastin të lexojnë poezi të autorëve në fjalë, si dhe të evokojnë kujtime nga jeta dhe vepra e autorëve të lartpërmendur.

Fondacioni Dhemetra  ka për qëllim  të zhvillojë e avancojë procesin e vendimmarrjes nga gratë në sferat e trashëgimisë kulturore dhe artit, andaj aktivitete të kësaj natyre pritet të organizohen edhe në muajt në vijim. Ky aktivitet u organizua në hapësirat e muzeut të qytetit në Mitrovicë dhe u mbështet nga qytetarë e dashamirës të krijimtarisë letrare./KultPlus.com

Të ngjajshme