Nën qiej qetë të tërbum

13 Gusht, 2017 - 7:15 pm

Poezi e shkruar nga Adrian Bytyqi.

Në netë si kjo, du me t’pasë afër
Kur qielli gjallnon me frymë të ftohtë
Kur ndihem rrahat nën mbulesa të leshta
Ngrohtë dhe sigurtë, kamt kur na preken
Errësira e natës pas stuhisë
T’ban esëll prej të ftohtit, ndoshta
Edhe vetëm për nji moment, je kush je
E qenia jote më mungon
Nuk është shumë i ashpër
Ama i ftoft që të qetëson,
Ty edhe gjith tjerët, e t’len
Me u djegë në akull të nostalgjisë
Nuk i thojnë për kurrgjo dhimtë,
Gjynah osht me ngacmu varra të vjetra
Ama ndryshe sun e bojmë,
Malli është mall.

Të ngjajshme