N’heshtje ajo âsht tu u krehë

2 Shkurt, 2019 - 11:10 pm

James Joyce. Sjellë në shqip nga Orjela Apolloni.

N’heshtje ajo âsht tu u krehë
Tu i kreh flokët e gatë
N’heshtje dhe me nur
Në nji atmosferë me t’u kând’

Dielli n’gjethet e shelgut bie 
Dhe mbi barin me ngjyra, 
Dhe ajo flokët e saj të gatë 
I kreh te pasqyra.

Po t’lutem, ndalu e mos i krih,
Mos i krih flokët e tu të gatë
Për to kam dëgju’ nji magji
Nën nji atmosferë me t’u kând’.

Që e len ashtu dashnorin
as n’qëndrim as n’ikje
gjithçka e mirë, n’atë atmosferë
dhe me plot shpërfillje./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme