Një çast

25 Nëntor, 2017 - 1:27 pm

Poezi e shkruar nga Mire Prenaj.

Ky është çasti.
Po, kjo është jeta e ditës së mirë.
Eshte rrezja e ngrohtë!
Kaltërsia e gëzimit, gjethet e skuqura të
dashurisë së drunjve të vjeshtës,
toka e mbuluar me gjethe plot ar,
të vije të shtrihesh mbi to;
të përjetosh këtë çast plot jetë.
Kjo është lumturia.
Vetja ime;
E mbështjellur lehtë me dridhjen e blinjëve
ç’më ngjall kujtimin e të qenurit fëmijë,
e dlirë kur mendoja se bota sillej rreth meje,
duke shijuar dhe lumturuar secilën gjethe të rënë në tokë!
Dhe folet e pritjes së zogjëve në degë seç i shtojnë bukurinë k’ti çasti!
Nuk e lë të ikë ky çast!
Kjo është jeta,
Ky është çasti!

Milano
24 Nëntor 2017
Mire Thaqi Prenaj

Të ngjajshme