“Një krijesë e vetme, e çuditshme, e egër, as unë nuk e kuptoj veten time”

15 Shtator, 2019 - 11:14 pm

Shkruan: Eranda Bokshi

Jashtësia shpërndahet
Has tek e tuk në pengesa
Mirëpo t’gjitha i kam përzanë
Disa ikin vet
Sa jasht’
Sa jasht’e pa pikë ngazëllimi për me qenë ndryshe
Streha ime është skaji i botës
Gjithmonë jom t’u dashtë me ra
Ja dal

Diqysh, diqysh mos me m’rrshitë Kamba
Jeta ime është një ekuilibër i jashtëzakonshëm
Nën rotacionin e Venerës

Sa larg jam tashmë prej tyre
Dhe prej gjithҫkafit
Gjana t’panjohuna

E hapsina t’lame, t’harrume
Sillen përreth qenies time
Kurgjo mo nuk m’rrin aty
Asnjë fjalë njerëzore
Pa ligj

Një krijesë e vetme, e çuditshme, e egër
As unë nuk e kuptoj veten time.

KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme