Ode për librat e bibliotekës sime

28 Shtator, 2018 - 10:00 pm

Poezi nga Bajram Kosumi.

Kur më arrestuan,
Librave të bibliotekës sime
Në gjoks automatikun ua vunë,
I futën me dashakeqësi në thes
Si paratë e vjedhura në bankë.

Atje poshtë, në ferr,
E ndjeja veten më të qetë para vdekjes
Kur dija që aty afër në një qeli
Qëndronin burrërisht Brehti, Koperniku,
Marksi, Hikmeti
Odiseja që e kisha lexuar gjashtë herë
Krejt kompleti i Kadaresë
Khajami, Hamleti …
Dhe kushedi
Sa e sa shekuj të tjerë!

(1989)./ KultPlus.com

Të ngjajshme