Ora një pa një minutë!

16 Tetor, 2020 - 2:51 pm

Poezi nga Besnik Camaj

Shi me gjyma! Sirena!
Xhami që kam para sysh vrapon nën pikla; një kuqosh, si i çartun, me një send të leshtë në dorë hallakatë kambët trotuarit të lagur!

Po e pres shoqen, ulë, me drejtuesin para! Në mes dritares dhe syve, ka një boshësi që po e mbush me këto shkronja! Tashmë, ajo më doli dore! Fare!

Në sy, tjetra shpejton hapin dhe më ik nga shikimi; pa e kthy kryet mirë. Një tjetër flokëshprishur parakalon me gojën mbuluar me një shami të zezë pikaloshe.

Ç’bukuri sjell pritja!

Ja mbaroi dhe ky çast! Shkronjat më mbesin në fyt, kur dëgjoj zërin e saj

-Hapma derën!!! / KultPlus.com

Të ngjajshme