‘Për ata qi manteli pelerinë iu ba, superheronjtë tanë’

26 Mars, 2020 - 1:29 pm

Poezi nga Fjolla Besimi

Fotografia: Fjolla Besimi

Mantelin e bardhë trupit hodhën,
Diellin përshëndetën dhe luftën filluen,
N’vijë t’parë t’frontit gjeneral,
T’rreshtuen.
Në luftëra armikun ti e di,
E njef,
E edhe e sheh.

Por n’luftën që këta heronjë janë,
Ish ma shumë,
Shumë ma shumë,
Shumë ma e madhe,
Nga nji i padukshëm,
Padukshëm shkatërrues,
Padukshëm frikësues.

Ndaj që ma t’lehtë betejën ta kenë,
E barrën ma t’lehtë të ia bajmë,
E vrapin e luftës ma t’fuqishëm ta kenë.
Ballkoneve ti duartrokasim.
E Rrugët ti boshatisim.

Ditët që po kalojmë t’lehta
Për asnji sjanë,
Por Ma s’paku për ta janë,
Për ta, Qi manteli pelerinë iu ba, Superheronjtë tanë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme