Pi me mu

14 Qershor, 2019 - 8:30 pm

Poezi nga Kreshnik Berisha

Nuk kam me të ndjekë

injoro po deshe

provo sa e pikëllueshme është pritja

kur kthen kryet

pas gjithë asaj udhe

unë do jem atje ku më le

duke çuar gëllënjkën e fundit mbase

të birrës së ftohtë

do jem bërë më i ftohtë se birra

do kem kalue shumë kodra

do kem ndalue në qiellin pa re

në perëndim të diellit

në ndonjë tokë të thatë

ku era fryn nga çdo anë

dhe ku ti sigurisht nuk vjen

Unë nuk kam me të ndjek

mos ia thuaj mendjes

të më injorosh me klasë

që të vijë nga pas

unë as të shikoj

as dua të di çfarë tulash kanë bythët tua

në janë në formë zemre apo

as këmbët e gjatë as flokët

në t`i valëvitë era

Zemër

mos u lodh

pafundësisht nuk kam me të dashtë

ulu po deshe

pi me mu

pranë meje dhe Aare-s

ta lëmë lumin të rrjedhë

si zakonisht

unë do të çpërthakoj

të premtoj

të shoh shpirtin

me sy /KutlPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme