займ на карту онлайн потребительский кредит

Poezia e Ali Podrimës për Ismail Kadarenë

Prill 17, 2019 - 5:40 pm

BETEJA E ASKUJT

Ismail Kadares

Poezi nga Ali Podrimja

Vasko Popa të tregojë se është poet i madh i popullit 
shkroi një poezi më të fortë thanë 
se gjithë poezia serbe

por gjithë ajo që frymonte në fjalë në vargje në libra 
gjithë ajo që hijonte në kohëra në legjenda në magji 
bënin sfidë

prandaj Lexuesi mitin e Kosovës e kuptoi
si e ndiente në të vërtetë
dhe si e shihte në mënyrën e vet

U desht një kohë e gjatë për të krijuar poetët 
derisa të lindte një poezi 
mbi betejën e askujt

dhe rastësisht krejt rastësisht u duk ajo veshur kuq 
përderisa Kadareja po kthente nga një shëti 
nëpër atë kohë të errët e plot nerva popujsh

Të ngjajshme