Selfixhe Broja i shkruan Kosovës së shtrenjtë

8 Dhjetor, 2017 - 6:35 pm

Poezi e shkruar nga Selfixhe Boja – Ciu. Selfixhe Broja filloi të shkruajë në moshën 17 – vjeçare me pseudonimin Kolombia. Poezia e parë e vitit 1935 u botua në revistën “Populli”.

Prej gjirit tënd
nektar dashurie,
trimërie e bukurie
thithën bijt e tu
ndër breza.

Aty pinë titanët
Bajrami, Vokshët, Isai,
Kadria e Hasani
dhe malet buçitën
për Liri!
Me gjak u lanë trojet
për nënën Shqipëri.

/Selfixhe Broja (Ciu) – “Tallazet e jetës”

Të fundit

Të ngjajshme