Shqiptari primitiv

19 Nëntor, 2017 - 2:24 pm

Poezi nga Ragip Sylaj

Shqiptari primitiv vdes për fjalën
Për nderin e fjalës
E për fjalën e nderit
Se fjala e nderi për të janë jetë e amshueshme

Shqiptari primitiv ta hap zemrën dhe derën
Se është i vetes sa i të tjerëve
Se është i të tjerëve aq sa i vetes

Shqiptari primitiv e merr në mbrojtje të dobëtin
Të drejtin
I do kafshët e bimët si vetveten
Betohet në tokë e në qiell
Në bukë e në fjalë

Shqiptari primitiv s’di të bëjë kurthe si njeriu modern
T’i ndërrojë fytyrat e gëzofin sipas motit
S’mund ta lëpijë atë që e pështyn
As ta hajë atë që e vjell

Shqiptari primitiv
S’e ka mësuar artin e mashtrimit
Andaj ka mbetur i papërmirësueshëm
Specie në zhdukje si çdo specie e rrallë
Hyjni e llojit të vet./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme