Sllavisha me Yugo të Kuqe

21 Shtator, 2022 - 10:00 am

Lulzim Tafa

Zotëri Gjykatës
Betohem në kry  t’vargut
se do ta flas të vërtetën,
të vërtetën dhe vetëm të vërtetën

Sllavishen e njoh,
ka jetu n’Magure

Ka pas një Yugo të kuqe
Me targa PR 

Në dakikun e ligë
Të ditës kritike
Ka ardhë me Yugon e kuqe
Bashkë me Saven.

Sava ka pas sy të kuq e 
mjekër të zezë.

A ishte edhe dikush?
Ishin edhe do ushtarë të zinj

Dhe?

Zotëri Gjykatës
Ma dogjën shtëpinë

(Pardon, para se të ma digjnin zemrën, 
ma dogjën shtëpinë)

Shtëpia kishte një bibliotekë
E biblioteka plot libra

Ju thatë se ju dogjën zemrën?

Në fakt zemrën nuk ma dogjën
Por kur m’i dogjën librat
Për hir të së vërtetës
Zemra u dogj vet

Zotëri Gjykatës
Unë po i fali
Fali edhe ti

Se edhe këta e kanë një Zot
E ndoshta i vret. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme