‘Të gjitha lumturitë marrin fund dhe vuajtja do të jetë aty’

29 Qershor, 2022 - 9:23 pm

Shpëtim Selmani

*
(Xhevdës dhe Vjosës)

Këmbanat bien furishëm
Në Graz
Brenda meje kujtime

Të gjitha netët e gjata
Marrin fund dhe mëngjesi
Do të jetë aty

Të gjitha lumturitë marrin
Fund dhe vuajtja
Do të jetë aty

Është e pamundshme të
Qetësohesh derisa ditëlindjet
E secilit dridhen si

Lule të mjera nën
Pushtetin e viteve
Që nuk vonohen

Nuk ka asgjë të përjetshme
Zoti mprehë sëpatën
Ne shohim orën

Gjithë çfarë mbetet
Pas nesh janë
Shkëmbinjtë

Dhe pafytyrësia
E natyrës. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme