“Tek e ëma s’vinte sa ish gjallë”

29 Shkurt, 2020 - 10:10 pm

Poezi nga Dritëro Agolli

Tek e ëma s’vinte sa ish gjallë,
Mbase vinte, por besoj se rrallë.

Erdhi kur e shpuri në varreza
Sypërlotur, veshur me të zeza.

Ah, tek nëna s’vinte sa ish gjallë,
Dhe tani në varr i shkon çdo javë.

Një mëkat, që ndofta s’lahet kurrë,
Shkon e lan, ku nëna fle nën gurë…

/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme