Udha e fantazisë

13 Gusht, 2020 - 7:25 pm

Prozë poetike nga Sali Bashota

Të ëmbla dhe të bukura.
Shumë të bardha.
Pak të verdha.
Pak të jeshilta.
Tepër të blerta.
Të përhimta.
Të argjendta.
Shumë të kuqe.
Tepër të zeza.

Janë udhët e fantazisë sime. E çuditshme vetëm udha e zezë. Nuk mbahen mend aq shumë udhët, sikur të mos kishte detaje tërheqëse të syve që buzëqeshjen e zhveshin lakuriq në pikë të ditës. E shtrëngojnë aq shumë, saqë fërkimi i mollëzave ngjan me kuptimin e atyre ngjyrave që i ndërron fytyra e njeriut. E mahnitshme vetëm udha e bardhë, bashkë me prekjen dhe mahnitjen e pafundme me të bardhën, mund ta zgjojë pasionin për mëshirën e luleve të bardha.

Sot e kësaj dite. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme