Unë u dogja me libra

8 Prill, 2020 - 10:20 pm

Poezi nga Lulzim Tafa

UNË U DOGJA ME LIBRA

Leter Izet Sarajlqit

Adam Puslojiqi
Është çetnik i madh
Ti e di

Dy muaj pasi më dëbuan nga shtëpia ime
Autoritetet dërguan
Sllavishen dhe Saven
Të mi digjnin librat

Si mund të digjen librat
E jo edhe Poeti

Ai u dogj me libra
U kishin thënë autoriteteve
Sllavisha dhe Sava

Atë ditë që ma dogjën shtëpinë
Atë ditë u dogja edhe une
Me librat

Qe pse është burrë i keq
Adam Puslojiqi
Nuk kerkon falje as sot
As në andërr
Si Sllobodan Markoviqi

/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme