Zhuliana Jorganxhi nëpërmjet KultPlus i dedikon poezi Robert Shvarcit

25 Prill, 2024 - 5:34 pm

Zhuliana Jorganxhi, së fundmi nëpërmjet një shkrimi të postuar nga gazeta për art dhe kulturë, KultPlus, i ka dedikuar një poezi përkthyesit që e dashuronte dhe lëvronte në mënyrë të përsosur gjuhën shqipe, Robert Shvarc, shkruan KultPlus.

Në shkrimin e botuar nga KultPlus, sot, në 21 vjetorin e vdekjes së Shvarcit, Jorganxhi gjeti frymëzimin që në komentet poshtë artikullit, të shkruaj poezinë e bukur dedikuese.

Jorganxhi shkroi mbi 3000 tekste këngësh. Ato nuk janë vetëm këngë, por rrëfime të përjetshme e universale që e sfidojnë çdo tekst të natyrës kalimtare të sotshme. Jo pa arsye ajo quhet “Mbretëresha e teksteve të këngëve”.

Më poshtë KultPlus ua sjell poezinë e saj:

SHPIRT  I  BUKUR  POETI

Mikut tim të vyer, poet, përkthyesit të shkëlqyer, Të Ndriturit Robert Shvarc 

Ky prill pikon shi pikëllimin,

në zemrën time dhe në sy!

I bukur shpirt i një poeti,

diku në qiell shkon bëhet yll!…

                            25 prill 2003

/ KultPlus.com

Të ngjajshme