Për herë të parë, fëmijët tanë do të përgatiten në tri profile të ndryshme profesionale, përmes arsimimit dual

Ministrja e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arbërie Nagavci, përmes një postimi në Facebook ka lajmëruar se për herë të parë në vendin tonë, fëmijëve do tu ofrohet mundësia që të përgatiten në tri profile profesionale, përmes arsimit dual, shkruan KultPlus.

Kjo nismë po fillon në dy shkolla në Komunën e Prishtinës, “7 shtatori” dhe “Shtjefën Gjeçovi”.

Profilet në të cilat fëmijët kanë mundësi të përgatiten, janë: Kuzhinier, asistent i restorantit dhe floktar.

“Këtë vit, për herë të parë fëmijëve tanë po ua ofrojmë mundësinë që të përgatiten në tri profile profesionale, përmes arsimit dual. Po e fillojmë në dy shkolla në Komunën e Prishtinës, “7 Shtatori” dhe “Shtjefën Gjeçovi”. Të dashur nxënës, shqyrtojeni këtë mundësi dhe aplikoni për këto profile”, shkruan Nagavci.

Konkursi do të hapet më 22 gusht 2022. / KultPlus.com