14 arsye për të dashuruar një grua që lexon

14 arsye për të dashuruar një grua që lexon:

1. Ajo është inteligjente. Sa më shumë libra të lexojë, aq më shumë ajo di për botën. Plus, ajo i jep mendjes së saj çdo ditë stërvitje të mirë, e cila ndihmon për ta mbajtur atë të mprehtë. Leximi i vazhdueshëm është i njohur gjithashtu për të përmirësuar fjalorin dhe aftësitë e të shkruarit.

2. Ajo është kurioze. Ajo është kurioze për botën dhe njerëzit dhe gjërat në të. Gratë që lexojnë zakonisht do të kenë një koleksion librash me tema të ndryshme dhe mezi dëshirojnë të mësojnë gjëra të reja.

3. Ajo shërben si një partner i shkëlqyeshëm i fakteve dhe njohurive. Ndërsa mbledh libra, ajo gjithashtu do të mbledhë fakte, shumë prej tyre plotësisht të rastësishme. Një zonjë e tillë është një partner e shkëlqyeshme trivia, kështu që do ndiheni mirë që ta sillni atë në lokalin tuaj të preferuar bashkë me miqtë tuaj.

4. Ajo kënaqet me pak. Ajo është mësuar të kënaqet me një filxhan çaj dhe një libër të mirë, kështu që ajo di se si thjesht të qetësohet dhe të pushojë.

5. Ajo është një eksperte në bashkëbisedim. Ndërsa shumë gra që lexojnë konsiderohen të rezervuara, kjo nuk do të thotë se ato nuk kanë biseda të shkëlqyera. Meqenëse ajo di shumë nga leximi i librave dhe revistave, ajo ndoshta do të ketë mjaft tema për të folur dhe mund të gjejë mënyra për t’u lidhur me ato që po thoni. Dhe ndërsa ajo është mësuar të heshtë dhe të marrë informacion, ajo me siguri do të jetë një dëgjuese e shkëlqyeshme gjithashtu.

6. Ajo është më intime. Leximi në vetvete është një veprim intim. Një grua që lexon libra e di se si t’i kushtojë vëmendje të plotë asaj që është përpara saj dhe t’i largojë të gjitha hutimet. Kjo aftësi mund të mbajë në momentet tuaja më intime ku ajo është e detyruar t’ju japë gjithë vëmendjen dhe dashurinë e saj.

7. Ajo ka një imagjinatë të madhe. Duhet shumë imagjinatë për ta bërë një histori të gjallërohet. Ndërsa lexon, ajo vazhdimisht imagjinon personazhe, ngjyra dhe skenarë. Një grua me një imagjinatë të fortë ka tendencë të jetë shumë më argëtuese dhe e mirë për të dalë me ide për ngjarje të veçanta.

8. Ajo është folëse shumë e mirë. Meqenëse leximi përmirëson fjalorin dhe i ndihmon lexuesit të kuptojnë më mirë rrjedhën e fjalive, zonjat që lexojnë flasin më mirë. Ajo me siguri do t’i bëjë përshtypje prindërve dhe miqve tuaj me sa inteligjensë tingëllon në bisedën e përditshme.

9. Ajo është tepër ambicioze. Duhet pak ambicie të marrësh një libër dhe ta ndjekësh leximin e tij. Ajo e shtyn veten të vazhdojë të lexojë edhe kur libri bëhet i vështirë ose ka mbi 200 faqe. Ajo dëshiron të mësojë dhe të rritet, zakonisht në më shumë se një aspekt të jetës së saj.

10. Ajo është në rregull me të qënurit vetëm. Ajo pëlqen të jetë vetëm me një libër të mirë dhe nuk do që të shqetësohet pasi të jetë në zonën e leximit. Një grua që mund të jetë e vetme bën një partner të shkëlqyeshëm sepse nuk do të jetë e guximshme ose të bëhet e varur nga ai.

11. Ajo ka mendim kritik. Është treguar se njerëzit që lexojnë kanë aftësi më të forta analitike. Pra, ajo do të jetë një person i shkëlqyeshëm për të biseduar rreth vendimeve të vështira dhe planeve të jetës.

12. Ajo mund të argëtohet lehtë. Nuk do të duhet shumë për ta argëtuar. Gratë që lexojnë lehtë mund të kalojnë orë të tëra vetëm ulur nën një pemë me një libër të mirë. Ju nuk do të duhet ta merrni atë në takime të shtrenjta dhe udhëtime luksoze për të bërë përshtypje të saj.

13. Ajo është një dëgjuese e mahnitshme. Ajo është mësuar të përqendrohet në tregimet e saj, e cila nuk kërkon aspak biseda. Kjo do ta bëjë atë një dëgjuese të mirë pasi ajo merr informacion dhe i përpunon pa u përgjigjur ndërsa lexon librat e saj.

 14. Ajo do t’ju frymëzojë të lexoni. Nëse nuk jeni lexues, me siguri do të frymëzoheni të merrni një libër nëse e takoni. Ajo duket aq e lumtur dhe e frymëzuar gjatë leximit sa do t’ju bëjë të dëshironi të bëni të njëjtën gjë. / Përktheu dhe përshtati: Italmed / KultPlus.com