Mbrëmje emocionuese, artistët e TKOB rigjejnë publikun përmes ‘Ballkoni i Romancave’

Mbrëmja e së premtes ishte e veçantë për publikun dhe për të gjithë artistët e Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit. Në çelje të sezonit, TKOB u paraqit para publikut me shfaqjen e veprave të kompozitorëve më të mirë shqiptarënë ballkonin përballë sheshit “Skënderbej”.

Që në konceptimin e këtij eventi parashikohej që pjesëmarrja e publikut të ishte e lartë pasi pas një kohe relativisht të gjatë shkëputjeje, institucioni rikthente artistët në skenë për të gjithë spektatorët dhe artdashësit.

Për këtë mbrëmje të veçantë u përzgjodhën si repertor emrat më të njohur të muzikës klasike shqiptare ndër vite.

Gjithashtu u përzgjodhën edhe emrat më të njohur të teatrit të Operas, të cilët interpretuann këto vepra si tenori Denis Skura, tenor Armando Likaj, soprano Shpresa Beka, soprano Ramona Tullumani, soprano Eva Golemi, soprano Renisa Lacka, tenor Armando Likaj, insrumentiste Ingrid Pulizo dhe emra të tjerë të njohur të skenës së teatrit.

Përveç vokalistëve solistë të teatrit, ishin pjesë e koncertit edhe pianistët bashkë me kuartetin e harqeve.

Artistët përjetuan emocione të veçanta në këtë mbrëmje dhe të njëjtën gjë arritën të përcillnin tek spektatorët të cilët të gjithë së bashku kaluan një mbrëmje të bukur.

Koncerti rezultoi një formë e jashtëzakonshme dhe se nëse do të jetë e nevojshme për të qenë afër publikut, artistët do të vazhdojnë të organizojnë edhe koncerte të tjera të këtyre përmasave. /atsh/ KultPlus.com