Përurohen biletaritë elektronike në 6 sitet e trashëgimisë

Është prezantuar të martën projekti biletaria elektronike e cila do të shërbejë 6 objekte të trashëgimisë kulturore.

Me anë të serverit që ndodhet në Ministrinë e Kulturës do të behet monitorimi në kohë reale i tyre por edhe mbikëqyrja direkte e numrit të vizitorëve në secilin prej tyre.

Ministria Kumbaro theksoi rëndësinë e projektit i cili është një hap drejtë respektimit të ligjit dhe ngritjen në një nivel të ri të shërbimit për vizitorët.

“Vijmë më 6 site të reja që pajisen më këtë sistem. Nuk është thjesht një makinë më shumë, është në radhë të parë një hap drejt respektimit të ligjit për sa i përket formalizmit, fiskalizimit të të ardhurave që vijnë nga trashëgimia kulturore, por është një hap shumë i rëndësishëm në atë që e kemi të qëllimshme; rritje të shërbimit të standardit të cilësisë që ne ofrojmë në sitet e trashëgimisë. Në site si Kalaja e Beratit, Kalaja e Shkodrës, apo Parku i Butrintit ku numri i vizitorëve po rritet në mënyrë befasuese, një sistem i tillë ndihmon në shpejtësinë e shërbimit, standardizon sitet tonë të trashëgimisë dhe e vendos kulturën në standardet evropiane”, ka thënë Kumbaro.

Ndërkohë kryetari i Bordit të Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim, Michael Granoff, tha se projekte të tilla ndihmojnë gjithashtu brezat e rinj për njohjen e kulturës.
“ADN-ja e njeriut përmban informacionin gjenetik, ndërsa ADN-ja e historisë është trashëgimia kulturore”, u shpreh Granoff.

Ky projekt ka filluar me instalimin e biletarisë së parë elektronike në vitin 2012 në Butrint, shkruan oranews.
Projekti ka kushtuar 512.000$ dhe është një financim i Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës./ KultPlus.com