Druri që e mbolli Ibrahim Rugova në truallin e shtëpisë së tij në Cerrcë (VIDEO)

Në fshatin Cerrcë të Komunës së Istogut lindi dhe u rrit Presidenti historik dr. Ibrahim Rugova. E, për fëmijërinë e tij dhe detaje të tjera, flasin kushërinjtë, fqinjët dhe shoku i klasës së presidentit Rugova.

Në reportazhin e transmetuar në RTV Dukagjini , shihet se fshati i lindjes së arkitektit të themelimit të shtetit të Kosovës ka ndryshuar shumë, që nga koha kur aty lindi dhe u rrit Ibrahim Rugova.

Enver Rugova, djali i axhës së Ibrahim Rugovës, tregon truallin e shtëpisë ku kishte lindur Ibrahim Rugova.

Ai tregon vetëm pesë javë pas lindjes së Ibrahim Rugovës, serbët ia morën babën Ukën dhe gjyshin dhe prej atëherë nuk dihet për fatin e tyre, përcjell Telegrafi.


Megjithëse nuk ekziston shtëpia ku u lind Ibrahim Rugova, Enveri tregon drurin që e kishte mbjellur Rugova qysh në moshën 15-vjeçare.

Ai thotë se në këtë vend vijnë turist të shumtë për ta vizituar truallin ku u lind Ibrahim Rugova.

Ndërsa, shoku i klasës së Ibrahim Rugovës, Adem Hasanaj tregon për fëmijërinë e tyre. Ai thotë së Ibrahimi ishte më i zgjuari, më edukuari dhe se dallohej në mësime.

Reportazh nga vendi i lindjes së Ibrahim Rugovës

Ndiqeni të plotë reportazhin nga fshati Cërrcë i komunës së Istogut, vendi ku lindi dhe u rrit Presidenti historik dr. Ibrahim Rugova. Kuptoni më shumë rreth fëmijërisë së tij dhe detaje të tjera.

Gepostet von RTV Dukagjini am Montag, 9. April 2018