377 650 euro për dorëshkrimet e Georges Brassens

Paris, 23 shtator – Njëzet e dy dorëshkrime origjinale të Georges Brassens, ndër gjigantët e këngës franceze, u shitën në ankand për një total prej 377 650 euro, një shumë pesë herë më e lartë se vlerësimi fillestar, njoftoi shtëpia franceze e ankandeve ”Artcurial”.

Bëhej fjalë për dorëshkrimeve nga trashëgimia e Fred Mella, tenor dhe solist i ”Compagnons de la Chanson”, i cili vdiq në vitin 2019 dhe që ishte një mik i madh i kantautorit historik Sète të lindur nga baba francez dhe një nënë me origjinë italiane.

Një shumë rekord u shpenzua për dokumentet në lidhje me “Supplique pour tre enterré à la plage de Sète”, ndër këngët më të jashtëzakonshme dhe më emblematike të Brassens, e cila u shit për 54 600 euro, 36 herë më shumë se vlerësimi fillestar/ANSA/ KultPlus.com