Fotografi e veçantë e gruas arbëreshe me dy fëmijë

Janë emërtuar si arbëreshë, pasi në kohën kur u larguan nga Shqipëria, ajo quhej Arbëri.

Arbëreshët u vendosën në Itali në shekujt e pesëmbëdhjetë dhe trembëdhjete, pas vdekjes së heroit kombëtar shqiptar Gjergj Kastrioti Skënderbeu dhe pushtimit gradual të Shqipërisë dhe të gjithë Perandorisë Bizantine nga turqit osman.

Por edhe pse të larguar 600 vjet më parë, ata nuk e kanë harruar vendin e të parëve dhe ruajnë të gjalla, traditat e tyre të pasura si gjuhën, veshjet dhe ritet e doket që kishin në mëmëdhe.

Po sjellim një fotografi të një gruaje Arbëreshe me dy djemtë e saj./ KultPlus.com