Hapet “Qendra Kulturore Bashkimi Shqiptar” në Iraklio

Shoqata “Bashkimi Shqiptar Iraklio” me kryetar Vangjel Halilin, falë ndihmës dhe kontributit të shqiptarit Fatjon Rrapushaj arriti të hap “Qendrën Kulturore Bashkimi Shqiptar Iraklio”. Motoja e Fatjonit dhe shumë shqiptarëve të tjerë që ndihmuan në hapjen e qendrës është: Të punojmë bashkë për të bërë diçka për brezin e ri.

Tashmë puna e tij e palodhur dhe hapja e qendrës do të jetë destinacioni më i bukur për të gjithë shqiptarët që jetojnë në Iraklio, Kretë.

“Emëruesi i përbashkët i shqiptarëve ishte emigrimi, tani është “Bashkë”. Bashkë për të ruajtur rrënjet tona, të flasim shqip dhe t’i mësojmë famijëve zakonet dhe traditat”, thuhet në njoftimin e Qendrës Kulturore Bashkimi Shqiptar./ KultPlus.com