Vajza që mbijetoi 12 netë në pyje me arinjë dhe ujqër, tani është një balerinë profesionale

Një vajzë e vogël, e cila u bë e famshme për mbijetesën pothuajse dyjavore, me qenushin e saj besnik në ambientin me egërsi siberiane, po përshëndetet si yll i ri i baletit.

Karina Chikitova – e moshës katër vjeçare – preku zemrat e njerëzve në mbarë botën pas mbijetesës së saj në pyjet e infektuara me arinjtë dhe ujqër.

Ajo jetoi duke ngrënë manaferra dhe duke pirë ujë nga lumenjtë, duke u kapur për qenin e saj Naida për ngrohtësi gjatë netëve të ftohta, pasi duke u endur në taiga parashkollore në rajonin e Yakutisë dhe duke u humbur në mënyrë të pashpresë.- përcjell arbresh.info

Tani më shumë se katër vjet pas përvojës së saj, vajza shpallet si një nxënëse e vitit të dytë në një shkollë të posaçme për konvikt të baletit në qytet – pasi mësuesi i saj parashikon që ajo të ketë një të ardhme si një balerinë profesioniste.

Karina e kishte ndjekur babanë e saj në pyllin e rrezikshëm – por ai nuk e kishte kuptuar se e kishte ndjekur atë.
Ishte qeni i Karinës që u kthye në shtëpi për të japur shenja që Karina ishte akoma gjallë.

Karina being brought to safety by emergency services personnel after her dramatic rescue in August 2014Karina when she was found by rescuers days after wandering into the primeval taiga in Russia’s Yakutia region
Kur ajo u gjet, shpëtimtari i saj Artyom Borisov tha: ‘Ajo ishte ulur thellë në fijet e mëdha të barit, plotësisht heshtur.
Fjalët e para qe i kishte thënë : Dua ujë dhe buk!, pastaj kishin qarë së bashku, kush mund t’i mbaj lotët tek dëgjon një kërkesë te atillë?!

Karina also credited her survival to her mongrel puppy Naida who she clinged to for warmth on cold nights
Kur Karina u ribashkua me qenin, fjalët e para për qenin e saj ishin: ‘Pse më le?’ Megjithatë, veprimi i qenit pothuajse me siguri shpëtoi jetën e fëmijës duke i dhënë shpëtimtarëve besimin se ajo ishte ende gjallë./ KultPlus.com