Uniformë femër

Poezi nga Rudina Çupi.

Sa i bukur i duket vetja shiut në shtëpinë e një merimange

plot shalë,

pa gjoks ku strehohen të (fr)ikurit.

Si bëjnë dashuri pa flirt femrat që flenë nën perçe

lëvozhguar me uniformë dimri pjesës më të mirë?!

Këto sorollas në tru

ndërkohë që ndiej gishtat të sakatohen si mashkullorë

në këpucët e mia elegante me majë

që në çdo “tak” i hap rrugës nga një sy për të më parë

si pikë e shiut hap liqenin për të hyrë;

se unë nuk dua të çaloj në të qenit grua.

Shiu tundohet:

të ngjyroset në tualetin tim të hareshëm

a të lagë atë që mbrohet!

A s’është dhe ai burrë

që do të banojë në gojët tona të poshtme, të heshtura

që s’duan kurrsesi të zënë merimangë

ndaj janë banesa të buta, të ngrohta

se nga e buta iket rrallë!/ KultPlus.com