Gjykata lejon publikimin e librit të mbesës së Trumpit

   

Një gjyqtar i Gjykatës së Apelit në New York, ka lejuar publikimin e librit të Mary Trump, mbesës së presidentit amerikan rreth historisë familjare. Disa ditë me parë mediat e huaja raportuan se gjykata bllokoi përkohësisht botimin e disa rrëfimeve të mbesës së Donald Trump, në lidhje me të pathënat e familjes presidenciale.

Mary Trump ka shkruar librin “Shumë më shumë dhe kurrë mjaftueshëm, si familja ime krijoi njeriun më të rrezikshëm të botës’, i cili ishte caktuar që të hidhej në treg më 28 korrik.

Gjykata tha se më 1 korrik se do të heqë ndalesën e vendosur ndaj shtëpisë botuese, Simon & Schuster, që synonte të bllokonte shpërndarjen e librit “Kaq shumë, por kurrë mjaftueshëm: Si e krijoi familja ime, njeriun më të rrezikshëm në botë”.

Libri është planifikuar të publikohet zyrtarisht më 28 korrik, mirëpo shtëpia botuese ka thënë se mijëra kopje të librit janë shpërndarë nëpër librari.

Robert Trump, vëllai i presidentit amerikan, ka kërkuar kufizim në botim të librit, duke thënë se Mary ka shkelur një marrëveshje të vitit 2001, që ndalon zbulimin e detajeve pas shpërndarjes së pasurisë në familjen Trump.

Gjyqatari, Alan Scheinkman ka thënë se shtëpia botuese, Simon & Schuster “nuk është pjesë e marrëveshjes” prandaj nuk vlen bllokimi i publikimit të librit.

Simon & Schuster ka thënë se Mary, psikologe, ka rikujtuar në librin e saj për “familjen toksike” në shtëpinë e gjyshërve të saj.
Javën e kaluar, një gjyqtar ka refuzuar të ndalojë publikimin e librit të ish-Këshilltarit amerikan për Siguri Kombëtare, me titullin “Dhoma ku ndodhi”. Në të, besohet se ka detaje të administratës Trump. / KultPlus.com