Skocia është vendi i parë në botë që në shkolla do të fusë historinë e lëvizjes LGBT

Historia e lëvizjes LGBT tashmë do të mësohet edhe në shkolla. Këtë vendim e ka marrë Skocia duke u bërë kështu vendi i parë në botë që e marr një hapë të tillë.

Zëvendës-kryeministri John Swinney në emër të të gjithë Kabinetit Qeveritar, ka njoftuar se qëllimi i këtij vendimi është edukimi i të gjithë stafit pedagogjik dhe studentëve për të përfshirë dhe respektuar diversitetin seksual dhe identitetin seksual si dhe një masë për të luftuar bullizmin

“Qëllimi është edukimi i të gjithë stafit pedagogjik dhe studentëve për të përfshirë dhe respektuar diversitetin seksual dhe identitetin seksual si dhe një masë për të luftuar bullizmin.
Kjo do të jetë nisma e parë në rang botëror që do të synojë krijimin e brezave të rinjë të aftë për të luftuar homofobin”, ka thënë ai. / KultPlus.com