Asociacioni i Teatrove Publike të Qyteteve të Kosovë kërkon hapje e teatrove

8 Shtator, 2020 - 5:00 pm

Asociacioni i Teatrove Publike të Qyteteve të Kosovës po kërkon hapjen e teatrove në vend, shkruan KultPlus.com

“Ndërkohë, kërkojmë edhe publikisht nga Ministria e Kulturës, Ministria e Shëndetësisë dhe institucionet tjera relevante që ATPQK të jetë pjesë e organizmave për shqyrtimin e masave dhe udhëzimeve për punën e teatrove gjatë pandemisë dhe njëherit njoftojmë publikun që iniciativat tjera në lidhje me këtë çështje nuk janë bërë në koordinim me ATQK-në”., thuhet në komunikatën e tyre.

“Asociacioni i Teatrove  Publike të Qyteteve të Kosovë (ATPQK), në mbledhjen e tij të fundit, të mbajtur më 21 gusht, 2020 ne Prizren ka diskutuar, pos tjerash, posaqerisht për mundësinë e hapjes së teatrove pas mbylljes nga pandemia. Duke e ditur që kjo nuk është çështje vetëm e vullnetit të komunitetit teatror për vazhdimin e punës së teatrit, por është edhe çështje e shëndetit publik që hyn në vazhdën e udhëzimeve dhe vendimeve të marra nga OBSH, Ministria e Shëndetësisë, Ministria e Kulturës dhe institucionet tjera relevante, ka vendosur që të kërkojë nga Ministria e Kulturës që ATPQK të jetë pjesë e diskutimeve të këtyre institucioneve për hapjen e mundshme të teatrove dhe përpilimit të udhëzimeve dhe masave që duhet ndërmarrë gjatë hapjes, në harmoni me udhëzimet e institucioneve shëndetësore dhe me praktikat në rajon dhe në botë dhe të përshtatura me kapacitetet teknike dhe organizative që i ka secili teatër dhe më këtë rast është duke u aranzhuar një takim i ATPQK-së me Ministren Znj. Vlora Dumoshi për të diskutuar për këtë çështje si dhe disa çështje tjera relevantë në lidhje me teatrot e qyteteve. 

Ndërkohë, kërkojmë edhe publikisht nga Ministria e Kulturës, Ministria e Shëndetësisë dhe institucionet tjera relevante që ATPQK të jetë pjesë e organizmave për shqyrtimin e masave dhe udhëzimeve për punën e teatrove gjatë pandemisë dhe njëherit njoftojmë publikun që iniciativat tjera në lidhje me këtë çështje nuk janë bërë në koordinim me ATQK-në”.

Të fundit

Të ngjajshme