Baleti Kombëtar i Kosovës me “Recomposed” tri ditë në Paris

30 Maj, 2018 - 4:30 pm

Ambasada e Francës në Kosovë përmes një njoftimi për media bën të ditur se Baleti Kombëtar i Kosovës me shfaqjen “Recomposed” shkon në një skenë ndryshe nga herët e tjera, në Francë.

Është teatri ‘Le Palace’ në Paris, i cili do të mirëpresë balerinët nga Kosova, të cilët do të pushtojnë për 3 ditë radhazi, në datat 1, 2, dhe 3 qershor, skenën e këtij teatri.

Në vizitën e tij të parë në Francë, Baleti Kombëtar i Kosovës do të udhëtojë me shfaqjen »Recomposed »

Shfaqja « Recomposed » u dha për herë të parë premierë në vitin 2016 edhe në skenën tonë, shfaqja është projekt i realizuar në mes të Baletit Kombëtar të Kosovës dhe Ambasadës Franceze në Kosovë dhe është punuar me koreografi të francezëve Christophe Beranger dhe Jonathan Pranlas-Descours

Recomposed i referohet gjendjes aktuale të Kosovës, të ardhmes së saj, perceptimit të traditave, diçka që të gjithë kërcimtarët bashkëndajnë me kulturën kosovare.

Si një vepër politike, baleti portretizon dëshirat e shoqërisë kosovare në marshimin drejt lirive individuale universale, një proces kompleks por i pandalshëm.

Ngjarja zhvillohet në kuadër të “vitit të përbashkët mes dy ambasadave”, të Kosovës në Francë dhe të Francës në Kosovë, dizajnuar me rastin e 10 vjetorit të Pavarësisë së shtetit.

Ambasada e Francës në Kosovë dhe Ambasada e Kosovës në Francë po bashkëpunojnë për të promovuar programin e përbashkët të ngjarjeve kulturore që tregojnë lidhjen dhe miqësinë mes dy vende.

Të fundit

Të ngjajshme