Elbenita Kajtazi me “Agimet Shqiptare” do të prezantohet në BBC Cardiff Singer of the World

4 Qershor, 2021 - 11:20 pm

Sopranoja e njohur kosovare Elbenita Kajtazi është në përgatitjet e fundit të paraqitjes së saj në BBC Cardiff Singer of the World, konkurs që do të nisë më 13 qershor, shkruan KulPlus.

Por e veçanta e kësaj paraqitje të sopranos kosovare është se do të prezantojë edhe veprën e Avni Mulës “Agimet Shqiptare”, që sipas Kajtazit është këngë që e prekë thellë në shpirt.

KultPlus ju sjell të plotë njoftimin e Kajtazit për këtë garë të jashtëzakonshme.

Sot ishte dita e 5 që kur jam e karantinuar në një hotel në Cardiff – Wales, përpara kam edhe 5 ditë të tjera e izoluar në këtë dhomë hoteli!

Nuk e kam marrur aspak negativ faktin që duhet të rri e mbyllur 10 ditë përpara se të filloj konkursi BBC Cardiff Singer of the World sepse fakti që jam vetëm dhe e izoluar po më ndihmonë shumë që të fokusohem e të parapërgatitem për një garë jashtëzakonisht të vështirë që po më pret nga 13 deri me 19 qershor.

Konkursi BBC Cardiff singers of the world është garë e dyfisht për dy kategori, atë të këngës dhe operës, unë kam zgjedhur të marrë pjesë në të dyja, sepse këngën LIED e dua shumë dhe ndjej gjithmonë shumë kënaqësi kur e interpretoj.

Përzgjedhjën e këngëve e kam bërë me shumë kujdes dhe me kënaqësin më të madhe ndaj me ju faktin që në mesin e BERG, STRAUß, DEBUSSY, BRAHMS, BRIDGE, LISZT, RACHMANINOFF, kam zgjedhur edhe këngën shqipe “Agimet Shqiptare” të kompozuar nga AVNI MULA. “Agimet Shqiptare” është këngë e cila më prek thellë në shpirt sa herë e këndoj, ndjej që me çdo notë e çdo fjalë mund të shpreh mallin e madhë që ndjej për atdheun tim.

Ju faleminderit të gjithëve për përkrahjen e uroj të dal faqebardhë e të nderoj gjithë Shqiptarët kudo që janë!/ KultPlus.com

Të ngjajshme