“Gjerdani i artë”, Teatri i Operas me një mundësi më shumë për kompozitorët shqiptarë!

18 Dhjetor, 2023 - 8:00 pm

Teatri i Operas ka hapur garën për konkursin “Gjerdani i artë”, e cila qëndron e hapur deri në 18 janar për kompozitorët shqiptarë.

Për promovimin e krijimtarisë muzikore vendase, nëpërmjet materialeve të reja muzikore, që bazohen te tradita, Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit mban të hapur deri në 18 janar konkursin “Gjerdani i Artë”. Tre veprat më të mira do të vlerësohen me 3 çmime, ndërsa 10 krijimet më të vlerësuara nga juria, pjesëmarrëse në konkurs do të interpretohen në një koncert premierë nga Ansambli i Këngeve dhe Valleve Popullore.

“Ruajtja e muzikës sonë tradicionale dhe tejçimi i saj brez pas brezi është një detyrat e rëndësishme kombëtare që Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore ka. Një ndërthurje brezash, motivesh, traditash dhe risish, të harmonizuara të gjitha së bashku, e bëjnë Ansamblin unik në llojin e vet”, shkruhet në njoftimin e TKOB.

1. Konkursi është i hapur për kompozitorët profesionistë shqiptarë në gjithë hapësirën mbarëkombëtare që kanë përfunduar studimet për kompozicon, pa kufizim moshe.
2. Çdo kompozitor lejohet të paraqesë 2 krijime për kor “a capella”
3. Partiturat duhet të jenë të notizuara me kompjuter dhe të paraqiten në format elektronik.
4. Në dosjen e aplikimit, përveç partiturave të krijimeve paraqitet edhe një CV e kompozitorit si dhe diploma e studimeve për kompozicion.
5. Krijimet muzikore duhet të jenë të mbështetura mbi motive popullore këngësh nga gjithë hapësira mbarëkombëtare.
6. Kohëzgjatja e krijimit të jetë nga 3-5 minuta/shqiptarja.com/KultPlus.com

Të ngjajshme