Istref Begolli, djali kokëfortë i cili udhëton për në Prishtinë (1980)

16 Tetor, 2017 - 5:04 pm

Me gjithë rolet e tij në teatër, në film, në televizion, me gjithë çmimin Urdhri i Punës nga Presidenti i Republikës – Istref Begolli pati refuzuar në vitet 80-të titullin e Kampionit.

Në një intervistë të mundësuar nga Yugopapir, dhënë në maj të vitit 1980, ai tregon se si me dekada ka marrë trenin nga Prishtina për në Pejë, se si nëna e tij ka qenë kundër dëshirës së tij për tu bërë aktor.

“Me 1 shtator 1949 unë u bëra zyrtarisht aktor. Për dy vite nuk jam dëgjuar me nënën time. Ajo nuk e dinte që Prishtina ekzistonte, unë nuk shkoja në Pejë. Nuk shkoja në Pejë sepse e dija se ajo mund të më bindte të mos bëhesha aktor” tregon Begolli në këtë intervistë të cilën po e sjellim në retrospektivë për të kujtuar karrierën e një aktori të madh si Begolli.

Në vitin 1951, tregon ai, luan rolin e Selimbegut në “Zulumçara”, krahas Melihate Ajetit.

“Ajo erdhi në premierë, dhe kemi qarë të dytë, ndoshta nuk kemi qarë, sepse ajo mendoj se e kuptoi dëshirën time të madhe të bëhesha aktor. Nuk pati kërkim falje, as ndonjë fjalë të madhe” tregon Begolli, shkruan KultPlus.

Në vitet 60-të, ai tregon se do të kthehej disa herë në Beograd, shkaku i nostalgjisë për këtë qytet. Ai kishte luajtur disa role në Beograd, ndërsa tregon se me Akademinë e Arteve në këtë qytet ai u rrit profesionalisht dhe nisi të formohej si aktor.

Rolet e tij vazhdojnë me “Solunski atentatori”, “Do pobede i dalje”, “Lelejska gora” ,”Të ngujuarit”, “Bombasi” dhe role tjera.
Begolli ka ndërruar jetë në vitin 2003. / KultPlus.com

Të ngjajshme