“Kaligula” me regji të Kushtrim Koliqit u shfaq mbrëmë në Festivalin Mbarëkombëtar të Teatrit (FOTO)

25 Shtator, 2018 - 9:01 am

Trupa e Teatrit të Kosovës doli mbrëmë në skenë me shfaqjen “Kaligula”, si pjesë e Festivalit Mbarëkombëtar të Teatrit në sallën e Universitetit të Arteve, përcjellë KultPlus.

“Kaligula” erdhi për publikun e Tiranës, nën regjinë e Kushtrim Koliqit, me kasten e aktorëve: Melihate Qena, Ard Islami, Adrian Morina, Gresa Pallaska, Shkelzen Veseli, Ylber Bardhi, Besart Sllamniku, Armend Baloku, Allmir Suhodolli.

Shfaqja flet për një princ relativisht të dashur në fillimet e mbretërimit. Pas vdekjes së të dashurës së tij, Drusilës, ai kupton se bota nuk është e kënaqshme. Prej këtij çasti, i pushtuar nga ideja e së pamundurës, i helmuar nga përbuzja, ai tenton përmes vrasjeve sistematike të ushtrojë një liri që në fund zbulon se është e gabuar.

Ai refuzon miqësinë, dashurinë, solidaritetin, të mirën dhe të keqen. E vërteta këtu qëndron në revoltën e fatit, gabimi i tij është injorimi që u bën njerëzve./ ata

Të ngjajshme