Ministri Gashi uron artistët, u rritet paga për 50%

13 Shtator, 2018 - 12:22 pm

Ministri i Kulturës, Kujtim Gashi sot ka uruar të gjithë krijuesit dhe performuesit e kulturës dhe punonjësit profesional të trashëgimisë kulturore të cilët nga tani e tutje do të ju rritet paga në vlerë prej 50 %. Ai përmes postimit ka thënë se është miratuar plotësim-ndryshimi i rregullores për gradimin dhe pagat e krijuesve dhe performuesve të kulturës dhe punonjësve profesional të trashëgimisë kulturore, shkruan KultPlus.


Më poshtë ju sjellim postimin e plotë të ministrit Gashi.

URIME TË GJITHË KRIJUESVE, PERFORMUESVE DHE PUNONJËSVE TË TRASHËGIMISË KULTURORE!

Dua të uroj dhe informoj të gjithë krijuesit dhe performuesit e kulturës dhe punonjësit profesional të trashëgimisë kulturore se pas propozimit tim në mbledhjen e Qeverisë, u miratua plotësim-ndryshimi i rregullores për gradimin dhe pagat e krijuesve dhe performuesve të kulturës dhe punonjësve profesional të trashëgimisë kulturore.

Përmes këtij akti do të rritet paga në vlerë prej 50% për këto kategori dhe do të përmbyllet procesi i punës së përbashkët i të gjithë akterëve që jemi përfshirë, MKRS-ja dhe palët tjera që preken nga kjo rritje.

Dua të falënderoj të gjithë ata që janë angazhuar dhe kanë pasur mirëkuptimin e durimin që të arrihet deri tek ky sukses i yni i përbashkët.

Po ashtu, i bëj thirrje të gjithë grevistëve ta ndërpresin grevën dhe t’i kthehen punës dhe angazhimit të tyre nëpër institucionet përkatëse.

Ka qenë premtim i imi si ministër se kjo rregullore do të finalizohet në të mirë të kategorive në fjalë dhe ky premtim u realizua.

Të fundit

Të ngjajshme